17/12/09

O rincón do haiku muxián


Por cada persona que perdemos,

ganamos un ángel en el cielo.

Por cada lágrima que derramamos,

recordamos a quien ya no está.


Ro

(Dedicado a la memoria de Mª José,

que se fue siendo maestra).


16/12/09

Valoración do curso "Aprendemos a servir no comedor"

A maior parte do profesorado e o alumnado do centro son usuarios de comedor. Co fin de mellorar o servizo deseñouse un plan para que o alumnado de 5º e 6º, que actúan como "camareros" aprendesen a servir e atender as mesas como auténticos profesionais. Por isto, durante un mes, recibiron a formación axeitada por parte de Sandra, a cociñeira. Os resultados son, cremos, visibles. O alumnado axuda aos seus compañeiros menores mentres comen, a comida é servida con maior eficacia, a distribución das mesas facilita o traballo....

Vese que o curso impartido foi, realmente, eficaz. Pero, cal foi a valoración que fixeron do curso os asistentes? E a cociñeira, como "mestra" ? Podemos comprobalo por medio destas gráficas, obtidas do cuestionario que o alumnado participante tivo que responder.

Nesta gráfica observamos que todos os aspectos do curso son cualificados coa máxima puntuación (4) polos participantes no curso, agás o "horario" adicado ao curso, que obtén unha media de 3. Menos de cinco alumnos outorgan unha cualificación de 1.


Esta outra de "porcións de queixiño" parécenos moi axeitada para reflectir a valoración da formadora (cunhas puntuacións entre 1 e 10). Sandra valora cun 7 ao 34% dos aprendices. Só un 2% está valorado por embaixo do 5. Dez dos corenta e sete alumnos valorados obteñen un 9, e sete obteñen un 8. Só un alumno obtén unha cualificación de 10, e queremos reflectir aquí o anotado pola reponsable sobre este alumno, porque nos parece de especial valor:

"Moi ben con diferencia. Intenta poñer en práctica (e consígueo) todo o que lle explicaron. E sale del o dtalle na mesa: procura que cubiertos, mesas e sillas estean en cada momento alineados e perfectamente limpos; incluso está sempre moi pendente do comensal. Se tivera cinco ou seis anos máis atreveríame a dicir que naceu para a hostelería profesional".

É todo un informe de referencias positivas para conseguir un traballo. Esperemos que ninguén deixe que perda as súas oportunidades na vida.
Se queres acceder ao informe do curso, coas observacións do alumnado (ben curiosas, algunhas delas), preme aquí.